Mengelers Garantie - Header

24 maanden Mengelers Garantie

De BOVAG garantie van 6 maanden* op de door u gekochte occasion kan door ons met 18 maanden worden verlengd. Voor € 495,- bieden wij u 24 maanden lang extra zekerheid tijdens al uw kilometers. Om een beroep te doen op deze extra garantie moet voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

 • De auto is van een ander merk als Toyota, Suzuki of Lexus.
 • Na aankoop moet uw auto bij een vestiging van Mengelers Groep volgens fabrieksvoorschriften in onderhoud zijn.
 • Het aankoopbedrag van de occasion bedraagt tenminste € 10.000,-.
 • De auto is niet ouder dan 7 jaar en heeft minder dan 100.000 km gelopen.
 • Reparaties of vervanging van onderdelen ter gelegenheid van normale gebruikelijke onderhoudsbeurten of zogenaamde slijtagedelen vallen niet onder de garantie. Evenmin vallen onder de garantie ontstane defecten, die het gevolg zijn van opzet, verkeerd gebruik, of reparaties die niet in verkopers bedrijf of in diens opdracht zijn verricht. 
 • Bij eventuele problemen waarbij het garantie betreft dient er eerst contact opgenomen te worden met een van onze vestigingen.
 • De auto mag niet gebruikt worden voor zakelijk gebruik.
 • De garantie verloopt na 24 maanden óf 30.000 kilometer vanaf registratiedatum, wat als eerst wordt bereikt.

 

Onze kwaliteit, uw zekerheid!

 

*Klik hier voor de bepalingen van het BOVAG-Garantiebewijs
In december 2019 introduceerde Toyota iets nieuws: 5 jaar garantie of tot 200.000 kilometer (hetgeen het eerst bereikt wordt). Deze 5 jaar garantie bestaat uit 3 jaar Toyota fabrieksgarantie en 2 jaar Toyota Extra Care met een maximum van 200.000 kilometer. Deze fabrieksgarantie bestaat uit drie onderdelen. 

Basisgarantie

U heeft drie jaar basisgarantie. Dit is gerekend vanaf de datum waarop de Toyota op naam van de berijder gezet wordt of tot 100.000 kilometer indien dit eerder wordt bereikt. Wanneer? Als uw Toyota een defect heeft dat veroorzaakt wordt door een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op de basisgarantie. 

Alle onderdelen van het hybride systeem zijn bij Toyota standaard voorzien van een fabrieksgarantie van 5 jaar of tot 100.000 kilometer.

Lakgarantie

U heeft ook drie jaar lakgarantie. Dit is garantie op carrosseriedelen (zoals bijvoorbeeld de motorkap) tegen oppervlakteroest en lakdefecten als gevolg van een materiaal- of constructiefout. 

Carrosseriegarantie

U heeft maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie*. Wanneer? Als uw Toyota van binnenuit gaat doorroesten als gevolg van een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op deze garantie.

*Uitzonderingen hierop: Lakgarantie bij de laadbak van de Toyota HiLux en Dyna (hiervoor geldt een periode van één jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers). Voor de Proace, Hilux, Dyna en Landcruiser is carrosseriegarantie zes jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers. Op de laadbak van de Hilux en Dyna geldt 3 jaar garantie tegen doorroesten, ongeacht het aantal gereden kilometers.

 

Daarnaast heeft u bij de aankoop van (Toyota) accessoires en onderdelen bij ons magazijn recht op een garantie. Normaliter is dit in beide gevallen 1 jaar. Zijn accessoires echter vóór aflevering geplaatst? Dan loopt deze mee in de basisgarantie van 3 jaar/100.000km. Ook bij accu's is de onderdeelgarantie 3 jaar. Het kan voorkomen dat er uitzonderingen zijn in specifieke gevallen en wij adviseren altijd bij ons te informeren over garantie.

Wist u dat de garantie overdraagbaar is? Dit betekent dat als u een gebruikte Toyota bij ons koopt waar nog garantie op zit u de garantie overneemt (voor de resterende tijd).

Heeft je Suzuki binnen 3 jaar of 100.000km (hetgeen het eerst bereikt wordt) toch materiaal- en/of constructiefouten? Dan zorgen wij voor reparatie of vervanging met originele onderdelen. Daarvoor betaal je dan uiteraard niets, ook geen eigen risico.

Garantie op de lak

Op de lak van Suzuki’s geldt een garantieperiode van 3 jaar, zelfs zónder kilometerbeperking. 

Carrosserie-garantie op doorroesten van binnenuit

Suzuki geeft maar liefst 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. Op alle modellen behalve de Jimny, waarvoor een carrosserie-garantie geldt van 6 jaar.

Daarnaast heeft u bij de aankoop van (Suzuki) accessoires en onderdelen bij ons magazijn recht op een garantie. Normaliter is dit in beide gevallen 1 jaar. Zijn accessoires echter vóór aflevering geplaatst? Dan loopt deze mee in de basisgarantie van 3 jaar/100.000km. Het kan voorkomen dat er uitzonderingen zijn in specifieke gevallen en wij adviseren altijd bij ons te informeren over garantie.

Kwaliteit en service gaan bij Lexus hand in hand. Solide garanties zorgen daarbij voor de zekerheid van jarenlang, onbezorgd rijplezier. Wat dat betreft is het niet toevallig dat wij de verwachtingen van zoveel Lexus rijders keer op keer weten te overtreffen. Sinds december 2019 geeft Lexus daarom 5 jaar garantie bij elke nieuwe auto.

5 jaar Lexus garantie of tot 200.000 km (hetgeen het eerste bereikt wordt)

Deze garantie bestaat uit 3 jaar en/of 100.000 km fabrieksgarantie en 2 jaar of 100.000 kilometer additionele garantie.

3 jaar fabrieksgarantie

Geldt voor elk defect dat bij normaal gebruik het gevolg is van een fout bij fabricage of montage. Geldt voor een periode van 3 jaar of 100.000 kilometer (wat het eerste aan de orde is). Tijdens het eerste jaar geldt geen kilometerbeperking. Kosten van transport naar de dealer worden ook vergoed als het defect valt onder de garantie en niet ter plekke kan worden opgelost.

5 jaar hybridegarantie

Geldt voor elk defect dat bij normaal gebruik het gevolg is van een fout bij fabricage of montage. Geldt voor een periode van 5 jaar of 200.000 kilometer (wat het eerste aan de orde is) voor de hybride accu, de elektronische stuureenheid van de hybride batterij, de Power Control Unit, de hybride inverter en converter. Tijdens het eerste jaar geldt geen kilometerbeperking. Kosten van transport naar de dealer worden ook vergoed als het defect valt onder de garantie en niet ter plekke kan worden opgelost.

12 jaar carrosseriegarantie

Deze garantie geldt voor doorroesten van binnenuit, als dit te wijten is aan materiaal- of productiefouten. Ook hier geldt geen kilometerbeperking. Onder 'carrosserie' vallen in dit kader alle originele Lexus plaatwerkdelen zoals de motorkap, de portieren, de achterklep en de bodemplaat, maar niet de delen die aan de carrosserie bevestigd zijn zoals lijsten, bumpers en scharnieren.

3 jaar garantie oppervlakte roest en lakwerk

Dit geldt voor oppervlakteroest en lakdefecten die het gevolg zijn van materiaal- of productiefouten. Voor deze garantie geldt geen kilometerbeperking.


 • Verkoop
  Maandag-vrijdag                8:30-18:00
  Zaterdag   9:00-17:00
 • Werkplaats
  Maandag-vrijdag                8:15-16:45
  Zaterdag  9:00-12:00
 •       ( Vanaf 1 mei is enkel de werkplaats in Sittard op zaterdag geopend )
Mengelers Groep Facebook
Mengelers Groep Instagram
Mengelers Groep LinkedIn
Mengelers Groep Youtube
Mengelers Toyota
Lexus Sittard
Mengelers Suzuki
Mengelers Business Center Limburg
Mengelers Occasions Centrum Limburg
Mengelers Groep Partner - Expat Centre
© 2016 - Mengelers Groep · Privacy en Statement Disclaimer · Algemene Voorwaarden ·

Alle informatie op de website van Mengelers.nl is met zorg samengesteld. Het is echter nooit geheel uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Mengelers.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Bezoekers en gebruikers van de website van Mengelers.nl kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.