Als wereldmarktleider op het gebied van hybridetechnologie zet Toyota met de vierde generatie Full Hybrid Prius een nieuwe, historische mijlpaal op het gebied van hybridetechnologie. De nieuwe Prius is weer zuiniger een schoner dan zijn voorganger. Hij rijdt communicatiever dankzij de geheel nieuwe TNGA voertuigarchitectuur. De Prius is standaard voorzien van een uitgebreide reeks actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense en is hiermee de enige auto in zijn klasse met standaard zo’n breed pakket actieve veiligheidsitems.

Design

De nieuwe Prius koppelt modern design aan een uitzonderlijke effi ciency. Het bekende wigvormige silhouet bevordert de aerodynamische effi ciency en belooft sportieve prestaties. Elk detail – van de strakgesneden LED koplampen tot de lage motorkap en daklijn en de verticale achterlichten – is ontworpen met oog op een optimale luchtgeleiding, om de luchtweerstand tot een minimum te beperken.

Oog voor detail

In het interieur van de nieuwe Prius komen kwaliteit en functionaliteit samen in een speels design. Het in donker uitgevoerde interieur heeft een eigentijdse flair die wordt versterkt door soft-touch aterialen, metallic accenten en kenmerkende details zoals het Prius-logo op de ventilatieopeningen. De lagere zitpositie voor de bestuurder, de ergonomisch gevormde stoelen en een meervoudig verstelbaar stuurwiel zorgen ervoor dat u altijd comfortabel zit.

Meest efficiënte benzinemotor ter wereld

De nieuwe Toyota Prius is voorzien van Toyota’s Full Hybrid aandrijflijn en combineert een 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor met een elektromotor. De 1,8-liter benzinemotor is geheel opnieuw ontwikkeld, voor een effectiever gebruik van uitlaatgasrecirculatie en een nog lager brandstofverbruik. Met een thermische efficiency van meer dan 40% is dit de efficiëntste benzinemotor ter wereld. Het maximumvermogen van de benzinemotor bedraagt 98 pk/72 kW bij 5.200 tpm. Het maximumkoppel ligt op 142 Nm bij 3.600 tpm. Het systeemvermogen van de hybride aandrijflijn (benzine- en elektromotor) bedraagt 122 pk/90 kW. Door een verbeterde afstemming tussen de vermogens van de benzine- en elektromotor zijn de prestaties nagenoeg gelijk gebleven.

Automatisch inparkeren

De nieuwe Prius is voorzien van Toyota’s nieuwe Simple Intelligent Parking Assist (S-IPA). Met een heel gamma sensoren herkent het systeem geschikte parkeerplaatsen. Het systeem is nu in staat om de auto te parkeren op plaatsen die 22% kleiner zijn dan voorheen. De bestuurder zet zijn nieuwe Prius stil naast de door het systeem als geschikt gesignaleerde parkeerplaats. S-IPA kan fileparkeren en parkeert de Prius ook achteruit in een parkeervak.Nieuwe generatie Full Hybrid aandrijflijn

Met de Full Hybrid aandrijflijn van de nieuwste generatie zijn ook de rijeigenschappen van de aandrijflijn verder verbeterd en verfijnd. Dankzij verbeteringen van de software van het hybridesysteem maakt de nieuwe Toyota Prius wat meer dan zijn voorganger gebruik van de elektrische aandrijving. Daardoor accelereert de nieuwe Prius beter bij lage toerentallen en voelt de versnelling natuurlijker aan doordat de toename van het toerental van de motor meer synchroon loopt met de snelheidstoename. Bovendien kan de elektromotor ook bij hogere snelheid de auto aandrijven. Dat zorgt voor minder afhankelijkheid van de benzinemotor en dus een lager gemiddeld brandstofverbruik.

De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u doet de Prius in 10,6 seconden en de tussenacceleratie van 80 naar 120 km/u in 8,3 seconden. De praktische bruikbaarheid is ook toegenomen, doordat de nieuwe Prius nu ook een aanhanger mag trekken tot 725 kg.

 V.a €33.695,-

Bijtelling 22%

 Acties op dit model


 Highlights 


Intelligent Design

De nieuwe Prius koppelt modern design aan uitzonderlijke efficiency, hoogstaande technologie en kwaliteit. 

Hybride Marktleider

Met een nieuw ontwikkelde Full Hybrid aandrijflijn geeft de nieuwe Prius een extra dimensie aan de hybride rijervaring. 

Uw Toyota Prius nog completer maken? Dat kan!

Originele accessoires van Toyota maken uw auto nog mooier, persoonlijker en functioneler. 

Ontdek het nieuw rijplezier!

Lees hier alles over Toyota Hybride

 

Prius Brochure

Prius Prijslijst en specificaties

Prius Business Prijslijst en specificaties • Verkoop
  Maandag-vrijdag                8:30-18:00
  Zaterdag   9:00-17:00
 • Werkplaats
  Maandag-vrijdag                8:15-16:45
  Zaterdag  9:00-12:00
 •       ( Vanaf 1 mei is enkel de werkplaats in Sittard op zaterdag geopend )
Mengelers Groep Facebook
Mengelers Groep Instagram
Mengelers Groep LinkedIn
Mengelers Groep Youtube
Mengelers Toyota
Lexus Sittard
Mengelers Suzuki
Mengelers Business Center Limburg
Mengelers Occasions Centrum Limburg
Mengelers Groep Partner - Expat Centre
© 2016 - Mengelers Groep · Privacy en Statement Disclaimer · Algemene Voorwaarden ·

Alle informatie op de website van Mengelers.nl is met zorg samengesteld. Het is echter nooit geheel uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Mengelers.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Bezoekers en gebruikers van de website van Mengelers.nl kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.