Wat is hybride bij Toyota? 


Onze hybride-modellen hebben twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor. Deze motoren werken samen om extra kracht te generen op het moment dat u die nodig hebt. En als u over extra prestaties wilt beschikken, druk dan gewoon de powerknop in en geniet.

Brandstofverbruik waar je blij van wordt

Rijden in de stad kost meestal meer benzine. Maar voor hybride-auto's ligt dat anders. Om te beginnen recyclen hybrides de energie die vrijkomt en hebben ze twee motoren die zorgen voor een indrukwekkend laag brandstofverbruik van maar 3,1 liter per 100 km. Uitstekende cijfers, die nog verder omlaag kunnen wanneer u in de Eco-modus rijdt. En wanneer u in de elektrische EV-modus rijdt en u voorzichtig met het gaspedaal omgaat, verbruikt u helemaal geen druppel meer wanneer u tot 50 kilometer per uur rijdt.

Een gevoel van rust

Wanneer u de elektrische EV-modus van onze hybrides selecteert, zult u iets heel bijzonders horen: helemaal niets. Hoe stil de motor is, dat moet u ervaren voordat u 't gelooft. En wanneer u in deze modus rijdt, wordt de uitstoot van schadelijke stoffen tot nul gereduceerd, terwijl u geniet van de uitstekende rijeigenschappen.

Lagere emissies die u niet kunt negeren

De perfecte combinatie van de elektromotor en de verbrandingsmotor zorgt voor een uitstoot van slechts 70 gram per kilometer, en dat is extreem laag voor een gezinsauto. De uitstoot van schadelijke stoffen kan zelfs nihil zijn, wanneer u overschakelt naar de elektrische EV-modus en uw snelheid tot 50 kilometer per uur bedraagt. Er zit meer CO2 in een opgeblazen ballon.

Meer ritjes zonder emissie van schadelijke stoffen - ontdek het zelf

Een plug-in hybride moet u zien als de combinatie van een elektrische auto en een hybride. Dus die beschikt over alle voordelen van onze hybridemodellen, maar met een grote actieradius wanneer u elektrisch rijdt. Waardoor u dus meer ritten kunt maken waarbij de uitstoot van schadelijke stoffen nihil is, wat beter is voor de wereld en voor uw portemonnee.Intelligent vermogen. Tijdens elke rit

Gaat u de snelweg op? Dan zorgen beide motoren voor zoveel mogelijk vermogen.

Gaat u langzamer rijden of remmen? Het systeem recyclet de kinetische energie om de accu op te laden. 

Gaat u inhalen? Beide motoren zorgen, opnieuw, voor zoveel mogelijk vermogen. 

Staat u stil? Dan worden beide motoren automatisch uitgeschakeld, zodat er geen energie verspild wordt.

 Alle Toyota hybride-modellen op een rij 


 Waarom zou u voor hybride kiezen? 


Hybride rijden heeft vele voordelen. Wat dacht u van de lage kosten, de betrouwbaarheid en de milieuvriendelijkheid? We lichten graag een aantal voordelen van Toyota Hybride rijden toe.

 

Ontspannen

Met een Toyota Hybride kunt u heel ontspannen rijden. Dankzij de standaard automaat behoort schakelen namelijk tot het verleden. Ook de overgang tussen elektrisch en benzine rijden gaat automatisch. En een hybride is heerlijk stil.

Fun to drive

U trekt heel snel op met een Toyota Hybride. Dit komt door de directe reactie op het gaspedaal, de traploze versnelling en het instant vermogen van de elektromotor. Ervaar zelf het soepele rijgedrag van een hybride tijdens een proefrit.

Makkelijk

Hybride rijden is simpel dankzij de standaard automaat. En bij lagere snelheden schakelt de benzinemotor automatisch over op de elektromotor. Daar hoeft u niets voor te doen. Zelfs het opladen gaat automatisch, daar komt geen snoer aan te pas.

Lage kosten

Omdat een Hybride Toyota milieuvriendelijker is dan een benzineauto ontvangt u een korting op de motorrijtuigenbelasting. Dankzij het elektrische rijden verbruikt u minder benzine. En een Toyota Hybride heeft ook minder onderhoudsgevoelige onderdelen en daardoor heeft u dus minder onderhoudskosten.

Betrouwbaar

Toyota is al sinds 1997 markleider in het hybride segment, en heeft sindsdien 9 miljoen hybrides verkocht. Een Toyota Hybride is heel betrouwbaar. Die betrouwbaarheid bewijst ook de TS040 Hybrid, de hybride racewagen waarmee Toyota wereldkampioen werd in de World Endurance Championship!

Duurzaam

Toyota Hybrides hebben al 1,2 miljard liter benzine en 34 miljoen ton CO2 bespaard. Een Toyota Hybride verbruikt minder fossiele brandstoffen en heeft een lagere uitstoot. Daarbij is 95% van een Toyota Hybride recyclebaar.

 Feiten en fabels 


Een paar nuchtere feiten over Hybride verklaard

Het is niet altijd makkelijk om feiten en fabels rond hybride rijden van elkaar te scheiden. Daarom rekenen wij graag af met een aantal veelvoorkomende misvattingen, zodat u weet wat waar is, en wat niet. Veelgestelde vragen 


Hieronder vind u een aantal veelgestelde vragen over Hybride rijden

Hoe vaak moeten hybride-accu's vervangen worden?

De accu's in onze hybrides zijn ontwikkeld om net zolang mee te gaan als de auto zelf. Op alle hybride-onderdelen krijgt u 5 jaar of 100.000 km* fabrieksgarantie We adviseren u om na deze periode jaarlijks (of als u meer dan 15.000 km per jaar rijdt, gelijktijdig met de eerstvolgende onderhoudsbeurt) een Hybride Zekerheid Controle te laten uitvoeren. Mocht er in een uitzonderlijk geval daarna toch een defect optreden, dan wordt dit kosteloos gerepareerd. 

* De garantie komt te vervallen wanneer u het genoemde aantal kilometers heeft bereikt, of na afloop van de aangegeven periode.

Kan een hybride-accu gerecycled worden?

Ja. Wij kunnen de hybride-accu voor u verwijderen en deze laten recyclen. De bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het recyclen van onze nikkelmetaalhydride-accu's zoals die in onze Yaris Hybrid zijn sinds de Europese regelgeving van 2006 (richtlijn 2006/66/EC) verplicht tot een gerecycled gewicht te komen van 50%.

Wat gebeurt er als mijn accu leeg raakt?

U hoeft niet bang te zijn dat een accu leegraakt, want hij laadt zichzelf op terwijl u rijdt. Het uitgekiende systeem houdt continu de verbrandingsmotor en de accu in de gaten en schakelt naadloos heen en weer wanneer dat nodig is.

Is een hybride duur in het onderhoud?

Het onderhoud van een hybride is even duur als dat van een gewone Toyota, en kan bij al onze vestigingen gedaan worden. Sterker nog, sommige onderdelen, zoals remschijven, slijten mogelijk minder snel, in dit geval dankzij het regeneratief remmen van een hybride.

Kan een hybride blijven rijden op elektriciteit wanneer de benzinetank leeg is?

Nee. Hoewel onze full-hybrides ontwikkeld zijn om alleen op elektriciteit te kunnen rijden, zijn ze niet bedoeld om in te rijden zonder benzine. Dat zou ernstige schade toebrengen aan het hybridesysteem.

  • Verkoop
    Maandag-vrijdag                8:30-18:00
    Zaterdag   9:00-17:00
  • Werkplaats
    Maandag-vrijdag                8:15-16:45
    Zaterdag  9:00-12:00 (vestiging Maastricht gesloten)
© 2016 - Mengelers Groep · Privacy en Statement Disclaimer · Algemene Voorwaarden ·

Alle informatie op de website van Mengelers.nl is met zorg samengesteld. Het is echter nooit geheel uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Mengelers.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Bezoekers en gebruikers van de website van Mengelers.nl kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.