Dagelijks krijgen onze medewerkers aan de Werkplaatsrecepties en Centrale Planning te maken met vragen van klanten over hun auto. De meest gestelde vragen sommen wij hier voor u op. Mochten er dan nog onduidelijkheden zijn, staan wij natuurlijk altijd voor u klaar. 


Dit is uiteraard geen probleem. Onze Technisch Specialisten zijn gewend te werken aan allerlei verschillende technieken, automerken en modellen. Zij zullen er, ongeacht van het merk van uw auto, voor zorgen dat u weer snel en veilig uw weg kunt vervolgen.

Regelmatig onderhoud laten plegen is van belang om met uw auto veilig en betrouwbaar op weg te kunnen. Ook voor de (fabrieks)garantie van uw auto is het belangrijk dat onderhoud aantoonbaar vakkundig uitgevoerd is. Onze monteurs worden continue bijgeschoold en zijn van alle laatste technologiën op de hoogte om uw Toyota, Lexus of Suzuki te onderhouden en gebruiken originele onderdelen.

Als zij iets abnormaals constateren zal er altijd met u overlegd worden om te voorkomen dat u voor verrassingen staat. Ook in het geval van garantie wordt u op de hoogte gebracht en zal dit kostenloos worden opgelost. Bij reparatie bij Mengelers krijgt u standaard 1 jaar garantie op de reparatie en de gebruikte materialen. Ook hanteren wij vaste adviesprijzen voor onderhoud en ontvangt u altijd een prijsopgaaf vooraf. Wel zo duidelijk! Transparant, voordelig en meedenken in oplossingen zijn hierbij onze kernwoorden. Na iedere onderhoudsbeurt bent u automatisch verzekerd van gratis 24-uurs Pechhulp door heel Europa.

Uw auto blijft veilig en betrouwbaar en u zult zorgeloos kunnen genieten.

Voor een veilig en betrouwbaar functioneren van uw auto raden wij aan om iedere 15.000km of jaarlijks (hetgeen als eerst komt) uw auto door ons te laten onderhouden. Door de controles en vervangingen voorkomt u vroegtijdige slijtage, eventuele hoge kosten bij defecten en de kans op verhoogd brandstof- of olieverbruik. Wij houden iedere onderhoudsbeurt bij in het onderhoudsboekje van uw auto. De volledigheid en inhoud van dit boekje is ook van absolute meerwaarde bij de verkoop van uw auto. Ook plaatsen wij een onderhoudskaartje in uw auto waarop u precies kunt aflezen wanneer de eerstvolgende beurt is en nemen wij t.z.t. contact met u op.

Wat er bij iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd c.q. vervangen wordt en wat de prijs hiervan is, is afhankelijk van uw auto en is terug te vinden in de werkplaatsplanner

Wat er bij iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd c.q. vervangen wordt en wat de prijs hiervan is, is afhankelijk van uw auto en de kilometerstand. Alles hierover is te vinden in de werkplaatsplanner

Injectiereiniger is een hoog geconcentreerde brandstoftoevoeging voor het reinigen van het brandstofinjectiesysteem (dit is een probleem oplossende maar ook probleem voorkomende toevoeging). Deze brandstoftoevoeging reinigt onder andere de leidingen, pomp, injectoren, kleppen en de verbrandingskamer. Daarnaast vermindert deze toevoeging de schadelijke uitlaatgassen (HC, CO, NOx). Tot slot zorgt regelmatig gebruik van deze brandstoftoevoeging voor een betere (koude) start en een mogelijk zuiniger verbruik.

De extra kosten hiervan zijn €12,10 incl. BTW en vallen buiten de pakketprijs van uw onderhoudsbeurt.

U krijgt een oproep van de RDW als uw auto weer gekeurd moet worden en ook wij zullen contact met u zoeken als de keuringsdatum nadert. U kunt uw auto al vanaf twee maanden vóór de keuringsdatum laten keuren. De uiterlijke keuringsdatum voor het jaar daarop verandert dan niet. Kijk voor uw APK-datum op www.rdw.nl.

Eerste toelating na 2005 (Benzine en elektromotor)

Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar? (voor vervaldatum APK).

Eerste toelating na 2005 (Diesel, gas of anders)

Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar? (voor vervaldatum APK).

Eerste toelating voor 1 januari 2005

Eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar.

Verkeersveiligheid, zoals: remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers.

Milieu: uitstoot uitlaatgassen.

Algemeen: voertuig-identificatie.

Ja, naast de montage (€35,- per keer) kunnen wij uw banden of set met zomerwielen of zomerbanden ook opslaan voor slechts €75,00 per jaar. Wij zorgen dat deze veilig liggen opgeslagen en straks weer klaar liggen om te laten wisselen bij één van onze vestigingen.

Toyota, Lexus en Suzuki hanteren hoge eisen aan hun auto's. Ook ver na de verkoop moeten bestuurders veilig en met een gerust hart kunnen rondrijden. Het kan helaas voorkomen dat er onderdelen (al dan niet van externe leveranciers) in uw auto gebruikt zijn die na verloop van tijd niet aan de strenge kwaliteitsnormen blijken te voldoen. De fabrikant zal dan actief een terugroepactie starten en u kunt na verloop van tijd aan uitnodiging ontvangen om uw auto te laten controleren bij een van onze vestigingen.

Alle controles en eventuele aanpassingen of vervangingen worden kostenloos door ons uitgevoerd. Na het uitvoeren van de reparatie en/of vervanging wordt hiervan een aantekening gemaakt in het onderhoudsboekje. Aan een terugroepactie zit geen einddatum en u kunt hier ten allen tijde bij ons een afspraak voor maken. Omdat de fabrikant erkent dat er een probleem kan zijn met een betreffend onderdeel, willen wij u wel vragen z.s.m. actie te ondernemen.

• Bij een terugroepactie wordt eigenaren van een bepaald merk en model gevraagd om langs te gaan bij een van onze vestigingen.

• Wij voeren een preventieve controle uit en vervangen indien nodig het onderdeel voor een verbeterde versie.

• Veiligheid van al onze merken en modellen heeft onze absolute prioriteit. De fabrikant houdt reparaties overal ter wereld scherp in de gaten. Ze analyseren patronen en wanneer als zij constateren dat een onderdeel niet voldoet aan de strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen, ondernemen ze actie. 

• Vervanging van een onderdeel is natuurlijk gratis. Zowel het onderdeel als het arbeidsloon zijn voor rekening van de fabrikant.

In principe niet. Wij hebben de beschikking over een beperkt aantal leenauto's en bieden deze tegen lage vergoedingen aan. Het kan echter in bepaalde omstandigheden, bij bijvoorbeeld garantie, terugroepacties of door een langer durende reparatie, voorkomen dat wij een gratis leenauto voor u inzetten en wij u alleen vragen om deze na afloop bij te tanken.

Dagelijks bieden wij wel kosteloos een thuisbrengservice in de regio aan om 8.30 en 9.30. Wilt u hiervan gebruik maken, geef dit dan aan bij het maken van een afspraak en zorg dat u op tijd aanwezig bent. Wij hebben jammer genoeg niet de capaciteit om na afloop alle klanten weer op te halen.

Liever een fiets? Onze vestigingen hebben, een beperkt aantal, gratis leenfietsen klaarstaan. Ook dit kunt u het beste direct aangeven bij het maken van de afspraak.

 

Als Lexus-rijder heeft u een aantal andere privileges, zolang uw Lexus bij ons in onderhoud is:

Haal- en brengservice*

Overvolle agenda? Geen probleem! Uw dealer haalt uw Lexus bij u op, Thuis of in elke andere plaats in Nederland. U betaalt alleen de brandstof

Vervangend vervoer*

De eerste honderd kilometer zijn kosteloos, u betaalt alleen de brandstof. Daarna betaalt u een kilometervergoeding, afhankelijk van het type Lexus

*Deze service geldt als de servicewerkzaamheden minimaal anderhalf uur bedragen en geldt niet bij glas- en plaatwerkreparaties.

Dat kan, maar houdt u er rekening mee dat het uitvoeren van een grote beurt ten minste 2 uur duurt. Ook bij verschillende terugroepacties kan een langere wachttijd nodig zijn. Wij kunnen u hier over informeren. Onze wachtruimtes zijn voorzien van wifi en uiteraard een kopje koffie. U kunt ook kiezen voor vervangend vervoer of u 's morgens om 8.30 of 9.30 op 2 moment kosteloos thuis laten brengen.

Rijdt u meer dan 15.000km per jaar, kies dan voor kilometer onderhoud. Rijdt u minder dan hebben wij speciaal voor uw situatie jaaronderhoud ontwikkeld.

Nee dat raden wij af. De onderhoudspakketten zijn zo samengesteld dat uw auto in topvorm blijft en op het juiste moment het noodzakelijke onderhoud krijgt. Ook voor garantie en om dure reparaties/problemen in de toekomst te voorkomen is correct en tijdig onderhoud zeer belangrijk.

 • Verkoop
  Maandag-vrijdag                8:30-18:00
  Zaterdag   9:00-17:00
 • Werkplaats
  Maandag-vrijdag                8:15-16:45
  Zaterdag  9:00-12:00
 •       ( Vanaf 1 mei is enkel de werkplaats in Sittard op zaterdag geopend )
Mengelers Groep Facebook
Mengelers Groep Instagram
Mengelers Groep LinkedIn
Mengelers Groep Youtube
Mengelers Toyota
Lexus Sittard
Mengelers Suzuki
Mengelers Business Center Limburg
Mengelers Occasions Centrum Limburg
Mengelers Groep Partner - Expat Centre
© 2016 - Mengelers Groep · Privacy en Statement Disclaimer · Algemene Voorwaarden ·

Alle informatie op de website van Mengelers.nl is met zorg samengesteld. Het is echter nooit geheel uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Mengelers.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Bezoekers en gebruikers van de website van Mengelers.nl kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.