Wat is Toyota Safety Sense? 


Toyota Safety Sense omvat zes nieuw ontwikkelde, actieve veiligheidssystemen. De systemen bevinden zich achter de voorruit van uw Toyota, bij de binnenspiegel en helpen potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen. Het ultieme doel van deze systemen is om verkeersongevallen zoveel mogelijk te voorkomen, en u als bestuurder te ondersteunen. Zo wordt de veiligheid voor alle weggebruikers vergroot.

Het Pre-Collision System registreert met behulp van een camera en sensoren voertuigen die zich in uw rijbaan bevinden. Lane Departure Alert waarschuwt u wanneer de auto onbedoeld de rijbaan verlaat. Automatic High Beam schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om in het donker veiliger te kunnen rijden. Pre-Collision System met Pedestrian Detection herkent andere voertuigen, obstakels én personen op uw pad en reageert wanneer nodig. Adaptive Cruise Control past uw snelheid automatisch aan op uw voorgangers en Road Sign Assist geeft specifieke verkeersborden onderweg weer op het nieuwe TFT display op uw dashboard zodat u geen bord meer mist. 

Hieronder leggen wij alle systemen beter uit d.m.v diverse video's.


Pre-Collision System

Het Pre-Collision System van Toyota Safety Sense maakt gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Bij een potentieel gevaarlijke situatie hoort en ziet u waarschuwingssignalen en treedt automatisch de functie Brake Assistance in werking. Reageert u niet voldoende alert, dan treedt automatisch het remsysteem in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. 


Lane Departure Alert

Lane Departure Alert registreert met behulp van een camera de wegmarkering in het wegdek, en geeft u een hoor- en zichtbaar waarschuwingssignaal wanneer u onbedoeld en zonder richting aan te geven uw rijbaan verlaat. Vervolgens kunt u zelf een stuurcorrectie uitvoeren.


Automatic High Beam

Automatic High Beam is ontworpen voor optimaal zicht in het donker, voor alle weggebruikers. Een camera registreert tegemoetkomend verkeer en voorgangers, en meet tevens de felheid van de straatverlichting. Vervolgens schakelt het systeem automatisch tussen groot- en dimlicht, ter bevordering van de veiligheid tijdens het rijden in het donker.


Road Sign Assist

Met Road Sign Assist biedt Toyota Safety Sense een functie die de rijbaan voor u in de gaten houdt. Belangrijke informatie, zoals snelheidsbepalingen of inhaalrestricties, wordt weergegeven op het TFT-display in het instrumentarium. Het systeem geeft u ook waarschuwingssignalen als u een bord voor eenrichtingsverkeer niet opmerkt.


Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control maakt gebruik van de microgolfradar om automatisch een veilige afstand tot uw voorligger aan te houden. Zo maakt Toyota het u als bestuurder gemakkelijk tijdens lange ritten op de snelweg.


Pre-Collision System met Pedestrian Detection

Het Pre-Collision System maakt gebruik van een camera en microgolfradar om voetgangers en andere voertuigen tijdig op te merken. Is er een kans op een aanrijding, dan wordt u als bestuurder gewaarschuwd met hoor- en zichtbare signalen. Tegelijkertijd treedt Brake Assistance in werking. Slaagt de bestuurder er niet in om tijdig te remmen, dan worden de remmen automatisch geactiveerd om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.


  • Verkoop
    Maandag-vrijdag                8:30-18:00
    Zaterdag   9:00-17:00
  • Werkplaats
    Maandag-vrijdag                8:15-16:45
    Zaterdag  9:00-12:00 (vestiging Maastricht gesloten)
© 2016 - Mengelers Groep · Privacy en Statement Disclaimer · Algemene Voorwaarden ·

Alle informatie op de website van Mengelers.nl is met zorg samengesteld. Het is echter nooit geheel uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Mengelers.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Bezoekers en gebruikers van de website van Mengelers.nl kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.