Wat is garantie? 


Onze merken behoren tot de degelijkste en meest betrouwbare auto's ter wereld. Dat weten we zeker en dat garanderen we zelfs door onze uitgebreide (fabrieks)garantie. Met volledige fabrieksgarantie heeft u de zekerheid dat uw Toyota, Suzuki of Lexus gratis hersteld wordt wanneer zich toch een materiaal- of constructiefout voordoet. Klachten die bij ons binnen komen m.b.t. uw auto zullen onze werkplaatsreceptionisten en garantie-afdeling altijd zo goed en snel mogelijk in behandeling nemen en oplossen. Het kan hiervoor bij specifieke klachten nodig zijn dat er door ons contact gelegd wordt met de betreffende importeur.

Toyota/Lexus verbinden ieder hun eigen voorwaarden hieraan. Iets dat wij hieronder beter proberen uit te leggen.


De standaard fabrieksgarantie bij Toyota is 3 jaar of tot 100.000 kilometer (hetgeen het eerst bereikt wordt), waar u bij normaal gebruik recht heeft op gratis herstel van defect bij materiaal- of constructiefouten. Deze fabrieksgarantie bestaat uit drie onderdelen:

Basisgarantie

U heeft drie jaar basisgarantie. Dit is gerekend vanaf de datum waarop de Toyota op naam van de berijder gezet wordt of tot 100.000 kilometer indien dit eerder wordt bereikt. Wanneer? Als uw Toyota een defect heeft dat veroorzaakt wordt door een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op de basisgarantie. 

Alle onderdelen van het hybride systeem zijn bij Toyota standaard voorzien van een fabrieksgarantie van 5 jaar of tot 100.000 kilometer.

Lakgarantie

U heeft ook drie jaar lakgarantie. Dit is garantie op carrosseriedelen (zoals bijvoorbeeld de motorkap) tegen oppervlakteroest en lakdefecten als gevolg van een materiaal- of constructiefout. 

Carrosseriegarantie

U heeft maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie. Wanneer? Als uw Toyota van binnenuit gaat doorroesten als gevolg van een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op deze garantie.

Uitzonderingen hierop: Lakgarantie bij de laadbak van de Toyota HiLux en Dyna (hiervoor geldt een periode van één jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers). Voor de Proace, Hilux, Dyna en Landcruiser is carrosseriegarantie zes jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers. Op de laadbak van de Hilux en Dyna geldt 3 jaar garantie tegen doorroesten, ongeacht het aantal gereden kilometers.

 

Daarnaast heeft u bij de aankoop van (Toyota) accessoires en onderdelen bij ons magazijn recht op een garantie. Normaliter is dit in beide gevallen 1 jaar. Zijn accessoires echter vóór aflevering geplaatst? Dan loopt deze mee in de basisgarantie van 3 jaar/100.000km. Ook bij accu's is de onderdeelgarantie 3 jaar. Het kan voorkomen dat er uitzonderingen zijn in specifieke gevallen en wij adviseren altijd bij ons te informeren over garantie.

 

Wist u dat de garantie overdraagbaar is? Dit betekent dat als u een gebruikte Toyota bij ons koopt waar nog garantie op zit u de garantie overneemt (voor de resterende tijd).

Heeft je Suzuki binnen 3 jaar of 100.000km (hetgeen het eerst bereikt wordt) toch materiaal- en/of constructiefouten? Dan zorgen wij voor reparatie of vervanging met originele onderdelen. Daarvoor betaal je dan uiteraard niets, ook geen eigen risico.

Garantie op de lak

Op de lak van Suzuki’s geldt een garantieperiode van 3 jaar, zelfs zónder kilometerbeperking. 

Carrosserie-garantie op doorroesten van binnenuit

Suzuki geeft maar liefst 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. Op alle modellen behalve de Jimny, waarvoor een carrosserie-garantie geldt van 6 jaar.

Daarnaast heeft u bij de aankoop van (Suzuki) accessoires en onderdelen bij ons magazijn recht op een garantie. Normaliter is dit in beide gevallen 1 jaar. Zijn accessoires echter vóór aflevering geplaatst? Dan loopt deze mee in de basisgarantie van 3 jaar/100.000km. Het kan voorkomen dat er uitzonderingen zijn in specifieke gevallen en wij adviseren altijd bij ons te informeren over garantie.

Kwaliteit en service gaan bij Lexus hand in hand. Solide garanties zorgen daarbij voor de zekerheid van jarenlang, onbezorgd rijplezier. Wat dat betreft is het niet toevallig dat wij de verwachtingen van zoveel Lexus rijders keer op keer weten te overtreffen. 

3 jaar fabrieksgarantie

Geldt voor elk defect dat bij normaal gebruik het gevolg is van een fout bij fabricage of montage. Geldt voor een periode van 3 jaar of 100.000 kilometer (wat het eerste aan de orde is). Tijdens het eerste jaar geldt geen kilometerbeperking. Kosten van transport naar de dealer worden ook vergoed als het defect valt onder de garantie en niet ter plekke kan worden opgelost.

5 jaar hybridegarantie

Geldt voor elk defect dat bij normaal gebruik het gevolg is van een fout bij fabricage of montage. Geldt voor een periode van 5 jaar of 100.000 kilometer (wat het eerste aan de orde is) voor de hybride accu, de elektronische stuureenheid van de hybride batterij, de Power Control Unit, de hybride inverter en converter. Tijdens het eerste jaar geldt geen kilometerbeperking. Kosten van transport naar de dealer worden ook vergoed als het defect valt onder de garantie en niet ter plekke kan worden opgelost.

12 jaar carrosseriegarantie

Deze garantie geldt voor doorroesten van binnenuit, als dit te wijten is aan materiaal- of productiefouten. Ook hier geldt geen kilometerbeperking. Onder 'carrosserie' vallen in dit kader alle originele Lexus plaatwerkdelen zoals de motorkap, de portieren, de achterklep en de bodemplaat, maar niet de delen die aan de carrosserie bevestigd zijn zoals lijsten, bumpers en scharnieren.

3 jaar garantie oppervlakte roest en lakwerk 

Dit geldt voor oppervlakteroest en lakdefecten die het gevolg zijn van materiaal- of productiefouten. Voor deze garantie geldt geen kilometerbeperking.

Volgt z.s.m.

Volgt z.s.m

Volgt z.s.m

  • Verkoop
    Maandag-vrijdag                  8:30-18:00
    Zaterdag     9:00-17:00
  • Werkplaats
    Maandag-vrijdag              8:15-16:45
    Zaterdag9:00-12:00